Saturday, August 18, 2012

4. Άλλα εμποδιζόμενα άτομα


4.     Άλλα εμποδιζόμενα άτομα


-        Αν ο επιβάτης είναι άτομο με οπτική αναπηρία, πρέπει ο οδηγός με ευγένεια να τον/την  καθοδηγήσει στις προκαθορισμένες θέσεις.


-        Οι θέσεις για άλλα άτομα με δυσκολία στη κίνηση βρίσκονται πίσω από τον οδηγό  και αυτός έχει καθήκον να μεριμνά για τη ορθή και αποκλειστική τους χρήση από τους δικαιούχους.


-        Αν οι θέσεις αυτές είναι κατειλημμένες από μη δικαιούχους, ο οδηγός πρέπει να υποδεικνύει στους μη δικαιούχους να μεταφερθούν σε άλλη θέση.


-      Άτομα που χρησιμοποιούν άλλα βοηθήματα βάδισης όπως μπαστούνι ή πλαίσιο, πρέπει επίσης να τα διπλώνουν και να τα τοποθετούν δίπλα τους ή όπου ο οδηγός τους υποδείξει ώστε να μην εμποδίζουν τη διακίνηση στο διάδρομο κυκλοφορίας.



-      Όσον αφορά τα παιδικά καροτσάκια, α πρέπει ο/η συνοδός να σηκώσουν το παιδάκι στα χέρια τους και το καροτσάκι να τοποθετηθεί μεταξύ των καθισμάτων και ποτέ στο διάδρομο κυκλοφορίας.


Οι  πιο πάνω οδηγίες πρέπει να τηρούνται σχολαστικά προκειμένου η παροχή της υπηρεσίας προς τους επιβάτες να γίνεται με αξιόπιστο και άρτιο τρόπο και οπωσδήποτε με ευγένεια και υπομονή. Στόχος είναι να καταστούν τα λεωφορεία φιλικά προς τους πολίτες, κυρίως τα ηλικιωμένα άτομα, τα ΑμεΑ και τα άτομα με παιδιά και παιδικά καροτσάκια και να παρέχουμε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου ώστε οι επιβάτες να νιώσουν ασφάλεια και εμπιστοσύνη.

No comments:

Post a Comment